Autostrada завершила монтаж одного з найдовших тимчасових мостів в Україні

image

Сьогодні відкрито рух 120-ти метровим мостом у Чернівецькій області на стратегічній дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени. Цей автошлях веде до кордону з ЄС, зокрема до пунктів пропуску Україна-Румунія («Порубне-Сірет» та «Красноїльськ – Вікову де Сус»).

Наші мостобудівельники, незважаючи на непростий характер гірської річки Прут, повінь та весняні снігопади, змонтували переправу всього за кілька місяців.

“Норвезький” міст розвʼязав ряд глобальних логістичних проблем:

-налагодив якісний коридор сполучення з ЄС, що зараз дуже важливо, враховуючи кількість гуманітарної допомоги із Заходу;

-забезпечив пряме сполучення між населеними пунктами Глиниця та Дубівці, жителям яких раніше доводилося об’їжджати 70 км, щоб дістатися місця призначення. Адже основний міст тут був демонтований ще у 2021;

-розвантажив автошляхи М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече та Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига

Важливо, що тимчасовим мостом може курсувати також вантажний транспорт, вагою до 35 тонн. Перед запуском руху споруда успішно пройшла випробування: на проїзну частину загнали дві вантажівки та за допомогою спеціальних приладів визначили прогін прогонової будови.

Стандартно “норвезькі” переправи - це однопрогонові 30-ти метрові мости. Але фахівці проектного інституту «Автострада» модифікували конструкцію, зʼєднавши 4 мости одночасно в нерозрізну систему, яку насунули на опори з металевих труб.

Окрім цього, Autostrada влаштувала перехідні плити та підпірні стінки, асфальтобетонне покриття на під’їздах до мосту, встановила відповідні дорожні знаки.

Рух “норвезьким” мостом буде здійснюватися у реверсивному режимі.