Завершено роботи з відновлення шляхопроводу біля Ніжина на Чернігівщині, зруйнованого навесні 2022

image
Autostrada відбудувала міст фактично з нуля в рекордні терміни - всього за 4 місяці.
Наша команда зайшла на цей об’єкт наприкінці літа. Спочатку приступили до демонтажу пошкодженої прогонової будови та опор, розібрали підходи до мосту, лежні, перехідні плити, шафові стінки, відкрилки та підферменики. Під час демонтажу пошкоджених конструкцій виявилось, що зірвано також ростверк (верхня частина фундаменту, що розподіляє навантаження на основу) однієї із проміжних опор, який зрештою також довелося демонтувати.
Після цього мостобудівельники Autostrada фактично звели новий міст: забетонували новий ростверк на одній із проміжних опор, на проміжних опорах збудували нові стійки опор, нові ригелі та підферменики, на крайніх опорах - нові шафові стінки, відкрилки, лежні, перехідні плити, підферменики. Змонтували опорні частини, балки (21 м і 15 м), забетонували монолітну плиту, тротуари. Влаштували конуси на крайніх опорах, гідроізоляцію, водовідведення, асфальтобетонне покриття проїжджої частини. Нанесли захисне покриття на тротуари та дорожню розмітку.
Відбудова шляхопроводу велась у складних умовах. Через те, що споруда перетинає електрифіковану залізничну колію, доводилося переносити комунікації, працювати вночі, у спеціально відведені технологічні “вікна”, коли повністю припиняли рух потягів та відключали контактну мережу на даному перегоні.
Після підриву споруди водії змушені були об’їжджати десятки кілометрів місцевими дорогами, щоб дістатися місця призначення. Сьогодні проїзд шляхопроводом повністю відновлено.